This Modern Remodel Makes the Best Use of Stone & Wood

Annex House

Located in Toronto, Ontario, Canada, the Annex House is a light, bright, and modern home designed for a young couple looking for the ideal setting for their growing family.

The original property included two structures, a main building and coach house, that have been completely revamped. These structures became better integrated thanks to a large deck, adding a place for social gatherings and other outdoor activities.

Inside, a large wooden volume hides ductwork, storage and a bathroom. Large windows provide great light and views throughout. One of the main focal points on the first floor is the kitchen, as it’s bathed in marble. There’s also a custom floor-to-ceiling walnut half-wall, which houses a bar and wine fridge. The space also features a wall of windows that open up to the adjacent courtyard.

Warm woods and light neutrals are used in the living room, lending an inviting, bright space for family gatherings. Upstairs, the simple, neutral palette continues to provide a sense of calm. In the master bedroom, Dubbeldam Architecture made use of the home’s original turret by providing extra seating. An en suite bath on the third floor adds a bit of decadence, with its floating vanity, marble finishes, and spa-like design.

Annex House

Annex House

Annex House

Annex House

Annex House

Annex House

Annex House

Annex House

Annex House

Annex House

Annex House

Annex House